Upptäcktsresande med Columbus

Home  /  Båtfilmer  /  Upptäcktsresande med Columbus

On juni 20, 2017, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Upptäcktsresande med Columbus

Article 6

I filmen “Christopher Columbus: The Discovery” från 1992 får man stifta bekantskap med en av historiens största upptäcktsresande. Columbus hade länge närt drömmen om att få ge sig ut över Atlanten och upptäcka en ny kontinent. År 1492 kunde han slutligen sätta segel efter att ha fått ekonomiska bidrag av Spaniens drottning Isabella.

Nu kunde äventyret och expeditionen börja och tittaren får bland annat möta det historiska fartyget Santa Maria som är ett av tre skepp på resan. Detta storslagna moderskepps verkliga förlaga var drygt 18 meter långt och eskorterades av systerskeppen Nina och Pinta. Tyvärr gick Santa Maria på grund strax utanför Haiti under en storm och fartyget gick inte att rädda.

Filmen bjuder på storslagna vyer till havs och ger en fantastisk inblick i hur de stora upptäckarnas skepp och livet ombord såg ut. Historiens vingslag gör sig påminda på många sätt och vittnar om en tid då längre resor till andra länder och kontinenter skedde båtledes, Många namnkunniga skådespelare passerar revy i rollistan som exempelvis Marlon Brandon och Catherine Zeta-Jones. Columbus själv spelas av den karismatiske Georges Corraface. Resan kantas av stormar, intriger, svärdstrider och myteri.

incart-lite