Båtskräck med “Ghost ship”

Home  /  Båtfilmer  /  Båtskräck med “Ghost ship”

On september 27, 2017, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Båtskräck med “Ghost ship”

Article 5

De flesta människor glömmer ofta att havet inte bara rymmer hemligheter under ytan utan även ovan. Till havs kan man i värsta fall båtledes stöta på alla möjliga sorters otrevligheter såsom enstaka galningar, hajar, pirater, stormar eller oförutsedda olyckor. Man kan också råka ut för något så olustigt som spökskepp.

Spökskepp är dock inte alltid så rysliga eller skrämmande som namnet antyder utan det handlar om verkliga skepp som av olika anledningar driver planlöst ute till havs. Dessa skepp är besättningslösa och ibland lyckas man få reda på vad som skett annars förblir mysteriet havets hemlighet. Kanske har vinden brutit en förtöjning eller så finns det påtagliga skador som vittnar om någon sorts olycka som antingen gjort att båten lämnats frivilligt eller så har besättningen förolyckats. Det finns dock många historier om försvunna spökskepp som synts till i horisonten och ibland dyker det upp relativt välbehållna båtar utan vare sig besättning eller svar på vad som hänt.

Filmen “Ghost ship” från 2003 livnär sig på dessa mysterier och berättar en fiktiv historia om en tilltygad och gammal italiensk lyxkryssare som drivit omkring på havet i fyrtio år och som plötsligt upptäcks av besättningen på en räddningsbåt i Barents hav. Personalen bordar skeppet och undersöker det. De hittar stora mängder guld ombord och efterhand även en uppsjö av olika vålnader. Fartyget är nämligen hemsökt. Det visar sig att det tuffa räddningsmanskapet får kämpa för sina liv när de en efter en möter sina öden.

Förklaringen till vad som hänt får man i den makabra, blodiga och skrämmande inledningen där själva fartyget till en början är fullt av skratt och dans. Människorna på dansgolvet roar sig och har ingen aning om vad som är på väg att hända. En stålvajer lossnar och den klyver såväl inredning som kroppar.

.

incart-lite