Den perfekta stormen

Home  /  Båtfilmer  /  Den perfekta stormen

On oktober 12, 2017, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Den perfekta stormen

Article 4

I oktober 1991 kolliderade en tropisk orkan med en kraftig kallfront över Nordatlanten och resultatet blev historiens dittills kraftigaste storm. Tragiskt nog gick en fiskebåt under med hela besättningen i de höga vågorna och det kaotiska hav som den perfekta stormen skapade. Denna verkliga händelse låg sedan till grund för bästsäljaren The Perfect Storm av författaren Sebastian Junger. År 2000 släpptes filmen med samma namn.

Dramat inleds med att besättningen på svärdfiskbåten Andrea Gail återvänder till Gloucester med ännu en dålig fångst. Kapten Billy Tyne (George Clooney) beslutar sig för att åka tillbaka ut på havet för att pröva lyckan. Denna gång beger de sig till Grand banks i Nordatlanten och sedan vidare till Flemish Cap. Infallet visar sig ge utdelning och mannarna fyller Andrea Gail med fisk men när kylsystemet kollapsar måste de snabbt sätta kurs mot land för att inte förstöra hela fångsten.

En räddningshelikopter söker efter båten men går själv under och Andrea Gail hamnar mitt i den värsta stormen i mannaminne. Billy Tyne och hans fiskare bekämpar havet in i det sista och försöker förtvivlat vända tillbaka men en enorm våg kapsejsar hela båten som sjunker ner i djupet med hela besättningen.

incart-lite