Hitta bra friluftskläder till seglingen

Home  /  Båtfilmer  /  Hitta bra friluftskläder till seglingen

On januari 3, 2022, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Hitta bra friluftskläder till seglingen

Om du är ute och seglar mycket kan du behöva bra kläder som håller värmen och skyddar mot väta. När du är ute med båten behöver du tänka ut vilka kläder du ska ha redan i förväg. Det kan vara klokt att klä sig “lager på lager”, där du har en våtdräkt underst och bär vindtäta kläder ovanpå den.

Hos ITAB Outdoor hittar du ett stort sortiment av friluftskläder, som skaljackor, bambuplagg och fleecetröjor. Här finns prisvärda kläder i ett brett sortiment som passar bra när du är ute på sjön. Skalbyxor och skaljackor från ITAB kan användas tillsammans med deras övriga slitstarka kläder som räcker för många turer med båten.

Planera i förväg

Medaljhoppen Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har tagit många placeringar inom segling. Men när de reste till Japan för att tävla blev det ett missförstånd med Sveriges Olympiska Kommitté. De trodde att kommittén skulle ansvara för alla sorters kläder, och hade själva tagit med sig seglarkläder. Men strumpor och kalsonger hade blivit kvar hemmavid, vilket visade sig vara ett problem för hela seglingslandslaget som tänkt på samma sätt. Tack vare ett sponsringsavtal med ett japanskt klädföretag skickades en leverans med strumpor och kalsonger snabbt till seglarna.

Mycket frihet men också ansvar

När du beslutat dig för att köpa en båt får du möjlighet att resa dit du vill med stor frihet, men det kostar också en del. Du behöver skaffa en trygg försäkring, båtplats och utföra noggrant underhåll för att vara säker på sjön. Det är inte enbart bra kläder som behövs. Väljer du en motorbåt finns det ett stort utbud, där materialet kan bestå av allt från trä till plast eller aluminium. När du är ute på sjön i kyla och höga vågor kan det kännas skönt att vara varmt klädd.

incart-lite