Att skaffa båt – att tänka på

Home  /  Båtfilmer  /  Att skaffa båt – att tänka på

On juli 12, 2021, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Att skaffa båt – att tänka på

Har man bestämt sig för att skaffa en båt, har man gjort ett bra beslut som kan ge mycket frihet, men även möjligheten att se platser som annars är svåra att nå. Förr hade man båtar eftersom det mer eller mindre var ett måste för både överlevnad och transport.

Saker att veta innan man skaffar båt

Innan man köper sig en båt finns det några bra tips och saker att tänka på när man köper en båt att njuta av på vattnet. Det kan kosta att ha en båt och det är viktigt att tänka på den faktiska kostnaden varje månad. Man ska heller inte glömma att räkna in båtplats, en trygg försäkring och underhåll så att man får en realistisk helhetsbild. Om båten är tillverkad efter 1997, måste den enligt lag vara CE-märkt. Det betyder att den den är kontrollerad och säker att använda. Om man vill köpa en begagnad båt, oavsett vilken typ och modell, ska man alltid kontrollera så personen verkligen äger båten. Vid begagnat båtköp ska man alltid begära att få se en legitimation, ett kvitto eller köpebrev på båten. Vill man köpa en helt ny båt, kan man med fördel ansöka om lån på avbetalning för båten. Precis som med ett båtköp kan man ibland även behöva en bil, särskilt om man skaffar en båt. En bil behövs för att kunna transportera båten på en båtvagn till och från vattnet vid säsongskifte. Vill man hitta en riktigt bra bil, kan Holmgrens Bil erbjuda både nya, begagnade och leasade bilar av hög kvalitet och prestanda!

Vilken båt ska man välja?

Bara tanken av att få komma ut på vattnet runt öar och i skärgården, lockar nog de flesta! Många båtar har idag tåliga material och moderna finesser. Innan man köper sig en båt, kan det vara klokt att tänka efter vilken typ av båt som passar. Det finns allt från segelbåtar och små fiskebåtar, till snabba motorbåtar i olika storlekar. Vill man köpa en motorbåt, finns det många motorbåtar att välja på som man kan köpa. Materialet kan variera från aluminium till plast och trä. Väljer man en vacker träbåt, får man vara beredd på att den kräver mer underhåll. En båt behöver, precis som en bil, en bra årsförsäkring och priset på en båtförsäkring är i snitt 3 400 kronor per år. En större segelbåt kan vara en fördel för den som vill kunna övernatta i båten och slippa ta in på olika hotell och vandrarhem på öarna. Även större motorbåtar har möjlighet för övernattning med mysiga sovplatser under tak, samt att de kan ha ett litet minikök.

incart-lite