Byt bort båten – bli bonde

Home  /  Båtfilmer  /  Byt bort båten – bli bonde

On februari 14, 2021, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Byt bort båten – bli bonde

Som båtägare är det oftast friheten man vill åt när det kommer till att ha båt. Att få komma ut på sjön och på öppet hav och inte se en människa eller ens ett träd så långt ögat når, kan vara en härlig känsla som inte går att uppleva på land. Men den där friheten kanske går att få på andra sätt.

Friheten alla vill ha

Anledningen till varför man söker sig till aktiviteter och upplevelser som ger någon form av frihetskänsla på fritiden beror ofta på att man upplever motsatsen i sin vardag. Många har jobb som de inte gillar där de tvingas umgås med människor som de aldrig hade umgåtts med på fritiden. Att dessutom tvingas spendera en viss tid på en viss plats där man hela tiden blir tillsagd vad man ska göra, kan skapa en känsla av att vara instängd och berövad på sin dyrbara tid. Därför är det många som vill uppleva den raka motsatsen på sin fritid och skapa så starka kontraster som möjligt mellan arbete och fritid genom att exempelvis åka utomlands, fjällvandra, ta båten och åka ut på sjön eller campa med husvagnen.

Dags att byta jobb? Bli en glad bonde

Ju bättre man trivs med den vanliga vardagen, desto mindre behov har man av att behöva känna sig fri på fritiden. Om man har ett riktigt starkt behov av att få resa bort eller av att få känna sig sådär fri och levande som många trots allt längtar efter, då kan det vara dags att byta inriktning i livet. Oavsett hur du spenderar dina dagar kanske du skulle trivas bättre med att jobba med något helt annat, till exempel som bonde. Det är många som byter bort livet i den stressiga stan, säljer sin båt eller husvagn och istället väljer ett liv på landet bland djur och natur. Många upplever att lusten och behovet av att “komma bort” minskar med en sådan livsstil och att man får mer livskvalitet i vardagen istället för enbart på helgerna och på fritiden.

Det gör ingenting om du inte har någon erfarenhet av livet som bonde. Man kan skaffa sig det längs vägen. Dock kan det vara bra att börja smått med bara några enstaka djur, så att man får in rutinen av att sköta och ta hand om djur på en gård.

Skaffa gärna mer inspiration genom att kika in hos Kellfri.se där du hittar ett stort utbud av maskiner och andra tillbehör som är bra att ha på en gård. Där kan du även få ett hum om vad för maskiner och utrustning som du skulle kunna köpa om du säljer båten eller husvagnen. Dessutom får du bättre insikt i vad för utrustning man kan behöva när man har en gård med djur och vad det kommer kosta att driva en gård i den storlek som du är intresserad av.

incart-lite