Anpassad båtskötsel och utrustning

Home  /  Båtfilmer  /  Anpassad båtskötsel och utrustning

On september 22, 2020, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Anpassad båtskötsel och utrustning

Att köpa båt har blivit allt mer populärt bland svenskar och försäljningen har ökat markant när det gäller begagnade småbåtar. För dig som är nybliven båtägare gäller det att vara påläst både när det gäller underhåll, förvaring och transport. Hur transporterar du båten till hamnen? Vad är viktigt att tänka på i samband med förvaring? Hur bör båten underhållas under samt efter säsong?

I den här artikeln ger vi matnyttiga tips till dig som är båtägare; både när det gäller underhållning och utrustning. Häng med!

Anpassad skötsel och utrustning

Båtintresset har ökat lavinartat bland svenskar det senaste året och kanske är det “svemester”-trenden som bidragit till detta. Enligt branschen har försäljningen av begagnade båtar inte varit lika stor på flera år.

Oavsett vilken typ av båt du väljer att köpa är det viktigt att du tar hand om den på rätt sätt. En hel del tips är självklart gångbara för alla båttyper, medan andra är inte lika generella. Ett exempel är transporten som kräver olika typer av utrustning beroende på båttyp. Du behöver bland annat se över din bil om det är så att du ska transportera båten på egen hand. Det är inte säkert att din bil har kapaciteten att transportera båten oavsett storlek eller modell. Då kan det vara värt sin peng att köpa en mer båtanpassad bil. Tipset är att köpa begagnat hos Riddermark Bileller någon annan stor aktör inom bilhandeln. Med sitt generösa utbud av begagnade bilar hittar du garanterat en modell som passar den båttransport du är i behov av.

Att ha rätt dragkrok på bilen är också viktigt och du kan läsa mer om olika typer av dragkrokar i den här artikeln från Riksförbundet M.

incart-lite