Spänning i “Lungt vatten”

Home  /  Båtfilmer  /  Spänning i “Lungt vatten”

On november 5, 2017, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Spänning i “Lungt vatten”

Article 3

Den australiensiska filmen “Dead Calm” från 1989 översattes till “Lugnt vatten” på svenska. Denna dramathriller utspelar sig på segelbåten Saracen strax utanför barriärreven i Australien och speglar ett annorlunda hot än att vara utlämnad åt de oförutsägbara elementen. Här handlar det istället om att ha oturen att hamna i vägen för en galen psykopat och bli föremål för en kidnappning till havs där båten blir ett isolerat fängelse och galningen fångvaktare.

Det gifta paret John och Rae Ingram har gett sig ut på en lång seglats för att sörja sin sons tragiska bortgång. Till en början är de helt ensamma på det lugna azurblå havet och seglatsen har karaktären av den helande och självvalda isolering de sökt. En avgörande morgon skulle dock allt förändras när de hjälper en nödställd främling till havs och saker och ting tar en otäck vändning.

Paret upptäcker en drivande skonare ute på havet och snart lägger de märke till en man som är på väg mot dem i en liten jolle. Mannen uppger att alla andra dött av matförgiftning. Snart börjar dock denna främling terrorisera dem och sanningen om vad som verkligen har hänt är ohygglig.

incart-lite