Speed 2: Cruise Control

Home  /  Båtfilmer  /  Speed 2: Cruise Control

On februari 14, 2019, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Speed 2: Cruise Control

Article 14

Filmen “Speed 2: Cruise Control” från 1997 är en amerikansk action-thriller som bjuder på dramatik ombord på ett kryssningsfartyg till Bahamas. Sandra Bullock är tillbaka i rollen som Annie Porter. Annie och pojkvännen Alex (Jason Patric) befinner sig på båten för att njuta av en lugn lyxkryssning som dock visar sig bli allt annat än avkopplande.

Det ingen av dem vet är att den galne dataingenjören John Geiger, som spelas av Willem Dafoe, planerar att ta över det datasystem han själv designat. De har heller ingen aning om att kryssaren fraktar en last av åtråvärda diamanter. Galningen hackar systemen och tar över båten i ett försök att förstöra skeppet och stjäla lasten. Han har inga intentioner att skona några passagerare.

Filmen bjuder på en hel del specialeffekter och actionpackade scener där Alex försöker rädda dagen och bland annat kraschar hela kryssningsfartyget i full fart rakt in i en karibisk hamnstad. Det är också denna mäktiga scen som gör att filmen hamnar på listan över sevärda båtfilmer. Sandra Bullocks karaktär förser också den här filmen med en smula komik mitt i alla fullspäckade actionscener.

Det alla båtfilmer har gemensamt är att havet bokstavligen ligger öppet och vad som helst kan hända ombord på en flytande farkost långt från land med ett milsvitt djup under ytan. Människor har ett inneboende behov av denna adrenalinkick från tryggheten i TV-soffan.

incart-lite