Restaurera gamla båtar

Home  /  Båtfilmer  /  Restaurera gamla båtar

On januari 16, 2019, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Restaurera gamla båtar

En gammal båt kan vara som en gammal vän, men som alla vänner kan även båten bli negligerad eller försummad. Då behövs det en skicklig restaurerare som vet hur man behandlar en båt med kärlek. Att arbeta som restaurerare för båtar innebär ofta mycket frihet och rörelse på arbetet. Man kommer i kontakt med både nya och gamla båtar som behöver lite uppfräschning. Särskilt intressant kan det givetvis vara att få en riktigt gammal goding att ta hand om men då krävs också skicklighet och kunskap för att utföra jobbet rätt. Att renovera en gammal båt till nyskick kan vara betydligt mer prisvärt än att köpa en ny båt. På samma gång får båten behålla sin charm och inte minst sin själ, men samtidigt glänsa som den alltid borde ha gjort.

Att arbeta som båtrenoverare

Jobbet som båtrenoverare kan göras helt på egen hand eller i ett team. Inte sällan är det en vanlig privatperson som brinner för att låta gamla båtar få nytt liv igen. Detta är en smart anställningsform som kan bli som en egenanställning där du fakturerar kunden med hjälp av Frilansfinans.se, utan att för den sakens skull behöva sitta och reta upp dig med för mycket pappersjobb. Istället är det bara att återgå med sandpappret och filen och göra de båtar du har i ditt varv, skinande blanka.

Moment när man renoverar sin båt

Finslipning, lagning av sprickor, inoljning och mycket annat. Renovering av en båt kan bli ett långdraget projekt, men eftersom man normalt inte behöver bo i båten under tiden, kan man vanligtvis ta längre tid på sig för att färdigställa båten.

Kolla först igenom grundskicket och skrovet, att båten går som den ska och att det inte finns några allvarliga skador på den. Är det för svåra moment som måste utföras, så kontakta en renoverare som ser båten som en ögonsten likaväl som du själv. Hyvla, laga repor, plasta igen hål, sprickor, måla om, olja och annat är relativt lätt att göra själv men vill du få det snyggt gjort, är en renoverare det bästa alternativet.

Sälj båten med vinst

Du som äger en gammal båt som har sett bättre dagar och funderar på att sälja, gör rätt i att anlita en båtrenoverare. Är båten dessutom illa tilltygad trots att det var en vacker skönhet en gång i tiden, kan en renovering trissa upp värdet rejält. Många båtägare söker just en båt med själ och charm och det finns till och med en del samlare som vill åt de riktiga dyrgriparna. Är du händig själv, kan du givetvis ge dig på projektet självmant, men ju sämre skick båten är i desto mer erfarenhet och fingerfärdighet krävs. En äldre kvalitetsbåt hamnar i blickfånget hos många båtälskare, så se till att aldrig försumma den om du är en lycklig ägare av en sådan.

incart-lite