Moderna sjöpirater i “Final Voyage”

Home  /  Båtfilmer  /  Moderna sjöpirater i “Final Voyage”

On december 17, 2018, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Moderna sjöpirater i “Final Voyage”

Article 13

Det är inte bara i fiktionens värld man kan stöta på sjöpirater utan de flesta seglare vet att de utgör är mycket reell fara. I båtfilmsgenren kan man naturligtvis inte vara utan actiondramat “Final Voyage” från 1999. Här är det moderna sjöpirater och en oväntad terroristattack till sjöss som driver handlingen framåt.

I centrum står det nyligen renoverade kryssningsfartyget USS Brittanica på väg till Hawaii fullastat med förmögna passagerare. Bland de som njuter av den lyxiga kryssningen finns filmstjärnan Gloria (Erika Eleniak) och hennes livvakt Aaron (Dylan Walsh).

Den våghalsige och ytterst hänsynslöse tjuven Josef (Ice-T) bestämmer sig för att ta detta gyllene tillfälle i akt och planerar en snabb och effektfull kupp. Planen är att råna passagerarna och spränga sig in i det slutna skeppsvalvet där en förmögenhet förvaras. Sjöpiraterna tar sig till lyxkryssaren via sjöplan och klättrar ombord utrustade med såväl vapen som dynamit.

Skräcken är påtaglig och det utbryter totalt kaos på fartyget som går ett olyckligt öde till mötes. Passagerarna bjuder på hårdare motstånd än piraterna hade räknat med och mitt i kidnappningar och tumult detonerar en av sprängladdningarna och öppnar ett stort hål i skeppets skrov och katastrofen är ett faktum.

incart-lite