Att tänka på när du seglar runt jorden

Home  /  Båtfilmer  /  Att tänka på när du seglar runt jorden

On december 13, 2018, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Att tänka på när du seglar runt jorden

Utbildning

Att segla runt jorden är en dröm för många och det kan verka ouppnåeligt men med goda förberedelser och ett öppet sinne är det inte omöjligt. Givetvis är det inte bara att skaffa en båt och ge sig av. Att lära sig segla tar tid och kräver engagemang men lyckligtvis finns det kurser man kan gå, exempelvis genom båtklubbar som blivit certifierade av Svenska seglarförbundet. På det sättet kan man vara säker på att man får en god utbildning av duktiga instruktörer med goda kunskaper och erfarenhet,

Reparation och verktyg

När utbildningen är klar och båten införskaffad är det också bra att skaffa sig grundläggande kunskaper i hur båten kan repareras samt införskaffa de nödvändiga verktygen. Har man god ekonomi så kan man givetvis vända sig till proffs om något skulle gå sönder på vägen men genom att reparera båten själv kan man spara in mycket pengar.

Spara ihop buffert

Glöm inte heller att spara ihop en buffert så ni har råd att unna er saker när ni väl är iväg. Att segla kan förvisso vara njutning nog men det kan också vara kul att kunna hitta på saker när man är i hamn. Men även om ni endast vill hänga på båten kostar mat och förnödenheter pengar och man kan inte räkna med att fånga fisk varje dag även om det skulle kunna fungera som ett komplement. Ett bra alternativ kan vara att hyra ut sin bostad under resans gång så att man dels slipper räkningar och kanske får in några extra slantar.

Hållbar mat

När man seglar jorden runt kan det gå lång tid innan man återser land och därför är det viktigt att ha med ordentligt med färskvatten och torr och hållbar mat som inte behöver tillagas, exempelvis proteinbars, torkat kött, torkad fisk, konservburkar, knäckebröd och annat med god hållbarhet. Detta är viktigt ifall något skulle hända och ni skulle behöva vänta på hjälp. Det är också bra att ha gott om mat ifall pengarna ni sparat ihop skulle börja ta slut.

Säkerheten först

Att segla är inte bara ett sätt att njuta av livet, utan det kan också vara farligt. Det är därför viktigt att ha med sig förbandslåda, sårsprit, livboj, flytväst och annan säkerhetsutrustning som är livsnödvändig om olyckan skulle vara framme. Ett tips är att ladda hem sjöfartsverkets guide till en säker båtsommar där man kan läsa matnyttiga tips som att skaffa en VHF-radio för att ständigt kunna kommunicera med omvärlden, uppdatera sjökortet men också fler tips på hur man planerar och skaffar sig rätt utrustning.

Underhållning

Sist men inte minst är det en mycket god idé att ta med sig böcker, musikinstrument och annan underhållning. Nog för att havet är vackert men utan annan stimulans tröttnar man snart på den vackra vyn.

incart-lite