Christofer Columbus

Home  /  Båtfilmer  /  Christofer Columbus

On december 12, 2018, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Christofer Columbus

Han är både känd för sina upptäcktsresor till havs och för att vara en av dem som startade koloniseringen av Amerika. Vem var han egentligen? Följande artikel handlar om resenären Christofer Columbus.

Om Christofer Columbus

Han började tidigt intressera sig för skepp och för att segla. Redan som 14-åring ska han själv sagt att han klev på sitt första fartyg. Vissa experter menar att han gick en universitetsliknande utbildning, medan andra hävdar motsatsen. Om hans påstådda uttalande, som nämndes ovan, stämmer kan han inte ha gått någon längre utbildning. Hans kunskaper ska i så fall vara självlärda och ganska knappa i allt från kartläsning till hur man hanterar ett fartyg av större skala.

Han är inte enbart känd för sina upptäcktsresor utan för mycket hemskare saker än så. Det var på tapeten för ett tag sedan att historien verkligen skrivs av vinnarna och att bilden av Columbus är allt för romantiserad. Något som artikeln ovan också är ett bevis på. Det han idag kanske är mest känd för är den seglats han deltog i där han trodde att han skulle kunna leda ett fartyg till Indien via Atlanten, men han hamnade som bekant bara i det som sedan blev känt som Amerika. Samtidigt som den här typen av resa absolut är en historisk bedrift som tåls att omnämnas i historieböckerna saknas det tillägg om att han också blev startskottet för den europeiska koloniseringen av Amerika, något som oftast förskönas enligt dagens experter.

Om resan till Indien

Han hade inspirerats delvis av Aristoteles i sin idé att finna en ny sjöväg till Indien, samt genom Marco Polos böcker på samma tema. När idén väl var utformad återstod det att samla ihop ett tillräckligt stort stöd för att kunna genomföra en sådan omfattande seglats. Det lyckades Columbus med genom att han till slut fick stöd från bland annat den spanska kungafamiljen. Efter det följde en rad upptäcktsfärder för deras räkning och den mest kända slutade i Amerika. Om du också drömmer om att segla utomlands och bosätta dig på en ny plats, Klicka på den här länken för mer information. Columbus var förmodligen en riktig drömmare och han var bra på att dra upp planer och inspirera andra människor. Även om han inte hamnade i Indien så var upptäckten av Amerika avgörande.

Dock var han förmodligen inte först i Amerika eftersom experterna menar att både vikingarna och mer samtida seglare hade varit på kontinenten som Columbus sa sig upptäcka. Det som de andra inte gjorde, men som Columbus gjorde, var att ta över landet och befolkningen. Vilket har medfört att världsbilden vi har idag ser ut som den gör, på gott och ont.

Många drömmer om att hitta delar av hans fartyg, samt att ta del av de verk som han och hans jämlikar var en del av.

incart-lite