Farlig lyxkryssning med Poseidon

Home  /  Båtfilmer  /  Farlig lyxkryssning med Poseidon

On oktober 20, 2018, Posted by , In Båtfilmer, With Kommentarer inaktiverade för Farlig lyxkryssning med Poseidon

Article 11

Filmen “Poseidon” från 2006 är egentligen en nyinspelning av den gamla klassikern “S.O.S Poseidon” från 1972 med Gene Hackman i huvudrollen. I denna moderniserade tappning har regissören uppdaterat såväl specialeffekter som handling. Båda filmerna bygger på en romanen “Poseidonkatastrofen” av författaren Paul Gallico.

I båtfilmsgenren är denna film ett måste då även den speglar människans oro för vad de oförutsägbara elementen kan ställa till med. Handlingen går ut på att passagerarna ombord på lyxkryssaren Poseidon på väg mot New York firar nyår mitt ute på Nordatlanten. Festen är dock på väg mot ett abrupt slut när fartyget helt utan förvarning träffas av en 50 meter hög våg som på ett snabbt och otäckt sätt vänder hela båten upp och ner.

Med den handlingskraftige Kurt Russell, Josh Lucas och Richard Dreyfuss i huvudrollerna blir detta en nagelbitande thriller där en handfull överlevande gör sitt bästa för att ta sig ut genom båtens botten. De stöter på diverse hinder och problem när de kämpar mot klockan på en kapsejsad båt där förmågan att hantera klaustrofobi och panik kan bli avgörande för vem som får leva och vem som möter döden i famnen på det iskalla havet.

incart-lite