Trainee ombord på skeppen


Hälften av besättningen ombord på skeppen i North Sea Tall Ships Regatta ska bestå av trainees som ska segla med i tävlingen, lära sig nytt och knyta kontakter med andra människor från andra delar av världen och med andra bakgrunder.

Under våren har du kunnat ansöka om en plats som trainee. Nu är anmälan stängd och urvalet klart. Läs mer här >>

Fortfarande finns dock chansen att bli trainee ombord på andra Tall Ships-evenemang. Läs mer här nedan.

Vad innebär det att vara trainee?

Som trainee kommer du att vara en del av besättningen, få uppleva livet och arbetet ombord samt delta i tävlingen North Sea Tall Ships Regatta. Vi rekryterar i första hand ungdomar mellan 15 och 25 år. Det finns inget krav på tidigare seglingserfarenhet, allt du behöver är nyfikenhet, framåtanda och vilja att lära dig mer om ledarskap, samarbete och kommunikation. Som trainee kommer du att vara delaktig i arbetet ombord – sätta segel och hålla vakt, diska eller klättra i riggen. Vad du än gör får du en upplevelse du aldrig kommer att glömma!

Fartygen seglar från Blyth (UK) den 29 augusti och ankommer Göteborg den 3 september där evenemanget fortsätter till den 6 september.

Största delen av trainee-kostnaden täcks av Göteborgs Stad, sponsorer och stipendier. Antagna trainees kommer dock att behöva stå för en mindre del av kostnaden, för bland annat resan till Blyth.

Frågor?

Vid frågor kontakta Trainee Manager Therese Hansson: therese.hansson@goteborg.com

Trainee på andra Tall ships-evenemang?

Vill du veta mer om hur du kan bli trainee på andra Tall Ships-tävlingar runt om i världen kan du läsa mer på Sail Training Internationals hemsida eller besöka Sail on Board-tältet på evenemangsområdet i Frihamnen.

Sail Training Internationals hemsida >>

Sail on Board-tältet >>