När anländer skeppen?


Det har gått fort för flottan i North Sea Tall Ships Regatta 2016 med fina seglingsförhållanden och bra vind. Nästan alla skepp har passerat mållinjen utanför Skagen och anländer till Frihamnen i Göteborg vid olika tider från och med idag och fram till lördag morgon.

Skeppen är av olika storlek och seglar olika snabbt. Alla skepp beräknas ha anlänt till Frihamnen senast under lördag förmiddag när vi öppnar evenemangsområdet kl. 10.oo. Det är dock för tidigt att bekräfta vinnarbåtar i de olika klasserna. Eftersom de är av olika storlek tar man hänsyn till deras respektive handikapp för att avgöra vem som vinner.

Först över mållinjen i Skagen var Dar Mlodziezy från Polen tätt följt av norska Christian Radich (Norway) och Urania från Nederländerna.

Brittiska Challenger 3 och Brabander från Litauen har redan lagt till i Frihamnen. På grund av den tidiga ankomsten kommer ett par andra fartyg lägga ankar utanför Göteborg och ta sig in till Frihamnen imorgon fredag eller på lördag. Andra har tillfälligt lagt till på Öckerö, Marstrand och i Skagen innan de tar sig den sista biten till folkfesten i Göteborg.

Du kan följa skeppen till havs här >>

Den bästa sättet om du vill se alla skeppen på samma gång är att vara redo under Parade of Sail på tisdag kl. 15.30.

 

Du kan också följa tävlingen genom dagliga bloggrapporter på www.sailonboard.com och liverapporter här >>