Evenemangsområdet


Evenemangsplatsen ligger på Södra Frihamnspiren, i hjärtat av Göteborgs hamn, bara 1 kilometer från Göteborgs centralstation. Området är en helt unik evenemangsplats på inte mindre än 93 000 m2. Under sommaren 2015 genomfördes målgången av Volvo Ocean Race här. Hit tar du dig enkelt till fots, med cykel eller kollektivtrafik (läs mer nedan).

Fri entré – öppet för alla!

Öppettider

Lör 3 sep 10.00-23.00
Sön-mån 4-5 sep 10.00-22.00
Tis 6 sep 10.00–18.00

Obs! Ombordstigning på skeppen sker endast vissa tider och alla skepp har inte öppet samtidigt.  Läs mer här >>

Hitta hit

Buss och spårvagn
Hållplats Frihamnen (spårvagn) och Frihamnsporten (buss). Mer info på vasttrafik.se.

Direktfärja
En gratisfärja kommer att gå i skytteltrafik (ca: var 10:e minut) mellan Stenpiren och Frihamnspiren under evenemangsområdets öppettider. Första färjan går kl. 10 från Stenpiren varje dag. Sista färjan lämnar Frihamnspiren 23.10 på lördag, 22.10 söndag-måndag och 18.10 på tisdag.
Obs! Färjan går alltså inte från Operan som den gjorde under Volvo Ocean Race 2015.

Bil
Kommer du i bil hänvisar vi till parkering i tex. Nordstan eller på Lindholmen i nära anslutning till kollektivtrafik.
Hitta enkelt tillgängliga parkeringsplatser här >>
Följ trafikläget i Göteborg här >>
Handikappsparkering finns utanför evenemangsområdet.

Privat båt
Det kommer inte att finnas några förtöjningsmöjligheter för privata båtar på evenemangsområdet och privat båttrafik är inte tillåten i Frihamnen. Hitta en gästhamn via Gästhamnsguiden >>

 

goteborg-frihamnen-karta

Information och turistservice

Besök vårt infotält mitt på området om du har frågor om evenemanget eller Göteborg. Här finns bland annat personal från Göteborgs turistbyrå på plats.

Mat och dryck

Blir du hungrig finns gott om matmöjligheter på plats. Både enklare street food, mat på restaurang, glass och godis. Alla matförsäljare serverar minst en vegetariskt rätt och har uppmanats att kommunicera sina alternativ för allergiker. På plats hittar du också en europeisk matmarknad. På området finns vattenkranar där du kan fylla på din egen flaska med kranvatten.

Laddningsstationer

Göteborg Energi har ställt ut laddningsstationer runt om på området där du kan ladda din mobiltelefon.

Toaletter

Toaletter finns utplacerade på flera platser på evenemangsområdet.

Tillgänglighet

Området är tillgänglighetsanpassat med ramper till utställningstält, handikapptoaletter och handikapsparkering. Skeppen är byggda på gammalt vis vilket tyvärr innebär att det kan vara svårt att ta sig ombord på dem som rörelsehindrad. Skeppet Lord Nelson är dock tillgänglighetsanpassat.

Vi kommer att syntolka invigningstalet och överflygningen med Försvarsmakten mellan 15.00–15.25 på lördagen den 3 september. Teckentolkning kommer att göras av den officiella prisutdelningen kl. 18 på söndagen och av  Allsången med Harald Treutiger kl. 18 på måndagen.