Svensk seger i North Sea Tall Ships Regatta


North Sea Tall Ships Regatta Gothenburg 2016
North Sea Tall Ships Regatta Gothenburg 2016. Foto: Christina Kronér

Frihamnen fylldes av besökare igår under öppningsdagen av North Sea Tall Ships Regatta. Bäst av de 19 skeppen i kappseglingen till Göteborg var svenska Vega Gamleby.

Sammanlagt deltar 800 personer i kappseglingen som startade i måndags i engelska Blyth. Utav dem är över hälften trainees mellan 15-25 år och många av dem gjorde sin allra första seglats. Men resan från Storbritannien blev ganska behaglig för flottan som fick bra fart med fördelaktiga vindar hela vägen till mållinjen utanför Skagen.

Vega Gamleby, det enda svenska skeppet som deltar, vann inte bara sin klass. Hon toppar också den totala resultattavlan där man tar hänsyn till fartygens storlek och typ.

Klockan 17.00 idag kommer alla besättningar tåga från Bältespännarparken till scenen i Frihamnen. 18.00 inleds den stora prisutdelningen där Vega Gamlebys besättning får ta emot sitt pris som totalsegrare.

Läs det fullständiga resultatet i tävlingen här!

North Sea Tall Ships Regatta fortsätter fram till tisdag eftermiddag. I Frihamnen får besökare chansen att kliva ombord på de stora fartygen samt ta del av musikunderhållning, delta i publikaktiviteter och njuta av evenemangsområdets många serveringar.

Copyright Frida Winter© Gšteborg & Co NORTH SEA TALL SHIPS REGATTA GOTHENBURG Saturday 3rd Sept 2016
Copyright Frida Winter© Gšteborg & Co
NORTH SEA TALL SHIPS REGATTA GOTHENBURG Saturday 3rd Sept 2016