Idag startar North Sea Tall Ships Regatta!


North Sea Tall Ships Regatta Gothenburg 2016
Foto: Christina Kronér 

Idag går startskottet för North Sea Tall Ships Regatta i Blyth, Storbritannien. 19 skutor kommer att korsa Nordsjön och Kattegatt på vägen till mållinjen och folkfesten i Frihamnen 3-6 september. 

Deltagarna i North Sea Tall Ships Regatta lämnar i eftermiddag Blyth för att kappsegla 500 sjömil (926 km) till Göteborg. I startfältet finns 19 skutor som tävlar mot varandra i fyra storleksklasser. Det äldsta är 116 år gammalt och det längsta är 109 meter långt.
Läs mer om fartygen i tävlingen här!

Med ombord på fartygen finns totalt 800 deltagare och regattan är en kombination av tävling och ungdomssatsning. En majoritet av besättningsmännen är unga trainees och syftet är att genom seglingsutbildning utveckla individen och främja kontakterna mellan unga människor, oberoende av nationalitet, kultur, kön eller social bakgrund.
Läs mer om våra trainees här!

Båtarna kommer att anlända till Göteborg vid olika tider men samtliga i fältet väntas nå Göteborg senast på lördagen den 3 september.

Fartygen kommer att ligga förtöjda i Frihamnen och där är alla välkomna att kliva ombord för att få en smak av livet till havs. Det är fri entré till evenemangsområdet i Frihamnen där besökare är inbjudna till en fyra dagar lång folkfest med ett härligt scenprogram, en rad publikaktiviteter och ett stort urval av mat och dryck.
Läs mer om programmet här! 

Följ äventyret på väg till Göteborg: .

  • Du kan följa båtarnas väg till Göteborg med hjälp av grafik på en karta med tävlingens officiella app. Du kan ladda ner appen här:

iPhone: https://itunes.apple.com/gb/app/yellowbrick/id452193682?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yellowbrick.raceviewer&hl=en

North Sea Tall Ships Regatta Gothenburg 2016 projektleds av Göteborg & Co, som är en del av Göteborgs Stad. En rad företag i göteborgsområdet stöttar North Sea Tall Ships Regatta. Läs mer om våra partners och leverantörer här: http://tallshipsgothenburg2016.com/partners/