Läs programmet för North Sea Tall Ships Regatta


IMG_8946

Det blir en fyra dagar lång folkfest med fri entré i Frihamnen när North Sea Tall Ships Regatta kommer till Göteborg. 

Regattan med klassiska segelfartyg startar i Blyth, Storbritannien den 29 augusti och avslutas i Göteborg den 3 september. De deltagande skutorna ligger sedan förtöjda i Frihamnen där allmänheten kan kliva ombord. Det är gratis inträde till evenemangsområdet som också erbjuder en rad publikaktiviteter och scenframträdanden.
– Vi är stolta över att Göteborg tar emot ytterligare ett stort internationellt seglingsevenemang. Det kommer att firas med en härlig folkfest i Frihamnen med vackra fartyg som inte bara lockar de som är seglingsintresserade sedan tidigare. Programmet erbjuder något för alla besökare, säger Anki Sande, Chef för Evenemangsproduktion på Göteborg & Co som arrangerar North Sea Tall Ships Regatta Göteborg.

I programmet ingår bland mycket annat barnteater med Alfons Åbergs Kulturhus, Allsång med Harald Treutiger, sjömanssånger med Kraken Shanty Band, aktiviteter med Försvarsmakten, drakflygning, en tävling i scenframträdanden mellan besättningarna, musikunderhållning, salsafest, fyrverkerier, besättningsparad i centrum och en stor avslutning med fartygsparaden Parade of Sail.

Läs programmet här: www.tallshipsgothenburg2016.com/program/

Bakom Tall Ships Regatta står välgörenhetsorganisationen Sail Training International som genom seglingsutbildning vill skapa kontakter mellan unga människor, oberoende av nationalitet, kultur, kön eller social bakgrund. En majoritet av deltagarna är unga trainees, med eller utan tidigare seglingserfarenhet.
Över 60 trainees i åldrarna 15-25 från runt om i Sverige har valts ut för att delta i regattan och bland de rekryterade ungdomarna finns representanter från alla Göteborgs stadsdelar.

Fakta om evenemanget:
– Göteborg har varit värd för Tall Ships-evenemang 1968, 1978, 1986 och 1997.
– 800 besättningsmedlemmar deltar i tävlingen varav ca 400 är trainees.
– 19 fartyg deltar (det äldsta är byggt år 1900 och det längsta är 109 meter långt).
– Genom appen Yellow Brick kan man följa båtarnas väg till Göteborg:
https://itunes.apple.com/gb/app/yb-races/id452193682?mt=8

North Sea Tall Ships Regatta Gothenburg 2016 projektleds av Göteborg & Co, som är en del av Göteborgs Stad.  En rad företag i göteborgsområdet stöttar North Sea Tall Ships Regatta. Läs mer om våra partners och leverantörer här: http://tallshipsgothenburg2016.com/partners/