Företag i Göteborg stöttar målgången av North Sea Tall Ships Regatta


7T5A9111

Målgången av North Sea Tall Ships Regatta är det senaste i en lång rad stora internationella seglingsevenemang som gästar Göteborg. Våra partners är en förutsättning för att arrangemanget på Frihamnen ska kunna bli en folkfest för deltagare och besökare.

Flera företag i Göteborgsområdet har engagerat sig i North Sea Tall Ships Regatta Göteborg. Som partners bidrar de inte bara med resurser som gör det möjligt att genomföra evenemanget, de är också en del av aktiveringen på Frihamnen.

Ett exempel är Stena Line och Stena Bulk. Som huvudpartners delar de två Göteborgsbaserade företagen på värdskapet för evenemanget tillsammans med Göteborgs Stad. Det är en möjlighet att visa upp verksamheten för besökare och deltagare vid evenemangsområdet på Frihamnspiren och de har också ansvaret för fem trainees som ska segla från Blyth till Göteborg.
– När ett evenemang med så tydlig koppling till havet och sjöfarten besöker vår hemstad är det ett privilegium att få vara delaktiga och att stödja det. Ett av målen med seglingarna är att utveckla och utbilda unga människor genom att de seglar tillsammans och vem vet, i framtiden kanske någon av dem kommer att arbeta på någon av Stenas fartyg runt om i världen, säger Carl-Johan Hagman, VD för Stena Line och Erik Hånell, VD för Stena Bulk. 

Radisson Blu Göteborg är engagerade som Official Hotel Partner, det vill säga officiell hotellkedja för evenemanget. Enligt Therese Andersson som är försäljnings- och marknadschef finns det fler motiv till varför de väljer att stötta evenemanget än att deras hotell Radisson Blu Riverside på Lindholmen och Radisson Blu Scandinavia vid kanalen vid Drottningtorget är belägna vid vatten.
– Vatten är förknippat med färgen blå. Vi var även partners till Volvo Ocean Race förra året och detta känns som en bra fortsättning. Vi är glada att Göteborg använder vattnet för att profilera staden, säger hon.
– Dessutom sammanfaller North Sea Tall Ships Regatta med vår ”responsible business action month” som är i September varje år och där Radisson Blu och Rezidor gör samhällsinsatser runtom i världen. Det som Tall Ship Regatta står för, hur de sammanför ungdomar och människor från olika delar av världen och skapar vänskapsband och förståelse för olika bakgrunder gör att evenemanget passar oss väldigt bra.
Som en del i Responsible Business Action month är Radisson Blu Göteborg också ansvariga för att två trainees deltar i regattan som startar i Blyth, Storbritannien den 29 augusti och går i mål i Göteborg 3-6 september.

Andra partners till North Sea Tall Ships Regatta är Flux, Försvarsmakten, Göteborgs Energi, Göteborgs Hamn, Ramirent och Älvstranden Utveckling.

Läs mer om våra partners och leverantörer här!