76 unga trainees klara för höstens regatta


North Sea Tall Ships Regatta är en folkfest men också en ungdomssatsning där hälften av all besättning består av unga trainees. Nu är rekryteringsprocessen klar och 76 unga svenskar mellan 15-25 år är antagna som trainees till North Sea Tall Ships Regatta. Den 29 augusti – 3 september kommer de att segla några av världens mest spektakulära segelfartyg mellan Blyth i England och Frihamnen i Göteborg tillsammans med ungdomar från hela Europa.

Social hållbarhet har varit viktigt i urvalsprocessen och bland de rekryterade ungdomarna finns representanter från alla Göteborgs stadsdelar med eller utan seglingserfarenhet. Syftet med Tall Ships-evenemang är att ungdomar med vitt skilda bakgrunder och erfarenheter genom seglingsträning ska lära känna varandra och utvecklas som individer. Ett av skeppen är specialanpassat för att man ska kunna arbeta på det oavsett funktionsvariation. Arbetsuppgifterna blir alltifrån att hålla vakt och skura däck till att klättra i riggen och fixa med seglen.
Totalt kom cirka 300 ansökningar in.